În capitală începe reparaţia străzilor și plombarea cu asfalt fierbinte

În capitală începe reparaţia străzilor și plombarea cu asfalt fierbinte

Autorităţile municipale anunţă că, din 20 martie, începe reparaţia străzilor din Chişinău. 


Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, în acest an, sînt prevăzute peste 90 de milioane de lei doar pentru reparația drumurilor și întreținerea infrastructurii rutiere.


În prima etapă vor fi frezate și plombate cu asfalt fierbinte porțiunile care se află într-o stare deplorabilă. Codreanu a mai anunţat că, începînd cu luna iunie, va demara reparația capitală a 11 străzi. Este vorba de străzile Petru Rareş, Ialoveni, Studenţilor, Scutari, Constantin Vîrnav, Eugen Coca, Nicolae Zelinski, Visarion Belinski, Socoleni, precum şi bulevardele Traian şi Renaşterii.


Bugetul pentru reparaţia acestor artere este de 36 de milioane de lei. De asemenea, Codreanu a anunţat că pentru reparaţia străzilor secundare vor fi contractate firme private, pentru aceste lucrări fiind prevăzute 20 de milioane de lei. Alte 18 milioane de lei vor merge la reparația drumurilor din suburbia. Primarul interimar a mai anunţat că, din mai, va începe şi aplicarea marcajului rutier. Pentru asta fiind prevăzute peste 5,4 miloane de lei.


De asemenea, în acest an vor fi amenajate pînă la 2500 de locuri noi de parcare.


Prioritar, împreună cu poliţia au fost identificate cele mai stricate porţiuni de drum unde va interveni Exdrupo, bugetul pentru lucrările de primăvară constituind 20 de milioane de lei, iar pe străzile secundare vor fi contractați agenţi economici.


Lucrările de primăvară, nu însemană cîte o căldare de asfalt în gaură, ci frezarea porţiunii şi asfaltarea ei.


Pentru lucrările de primăvară se prevede repararea în jur de 60 mii de metri pătrați de drum. Lucrările vor începe spre 20 martie şi vor dura circa două luni . 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load