În 6 instituții de învățămînt din capitală vor fi instituite clase specializate de fotbal

18 aug. 2021,, 11:55   Capitala
2734 0

În 6 instituții de învățămînt din municipiu vor fi instituite clase specializate de fotbal.

După ce anul trecut primăria Chișinău a demarat lucrările de reabilitare a 6 stadioane din instituţiile de învăţămînt: LT „Gaudeamus”, LT „Mihai Viteazul”, LT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol”, LT „Liviu Deleanu”, astăzi municipalitatea este la etapa de implementare a Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal în instituțiile de învățămînt, ciclul I/gimnaziu.

Programul este implementat în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal, a anunțat primarul Ion Ceban.

În aceste zile testarea aptitudinilor pentru clasele cu profil ,,Fotbal” s-au desfășurat în mai multe instituții incluse în program. Pe parcursul zilelor următoare, aceleași probe vor fi organizate în alte instituții din proiectul dat. Programul presupune 10 ore de fotbal săptămînal în cadrul disciplinei „Fotbal”. Copiii din școlile participante în proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal.

"Mulți dintre copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decît în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul grație Proiectului implementat de municipalitate „Fotbal în școli”. Totodată, în cadrul proiectului este formată o comisie care monitorizează și evaluează desfășurarea procesului educativ și sportiv, inclusiv alimentația copiilor. Sportul reprezintă un element important în dezvoltarea copiilor.


Crearea pentru adolescenți a unor condiții sigure de practicare a sportului este un subiect primordial pentru Primăria municipiului Chișinău", a declarat Ion Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?