COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Imnul Chișinăului a fost transmis de Eugen Doga Primăriei capitalei

15 oct. 08:00   Capitala
1087 0

Imnul Chișinăului a fost transmis generațiilor care urmează. Potrivit primarului general Ion Ceban, a avut loc un eveniment istoric pentru Chișinău si un gest extraordinar din partea Maestrului, Eugen Doga

Astăzi, în cadrul evenimentului muzical-literar “Regal muzical-dedicație Chișinăului”, consacrat sărbătorii “Hramul orașului Chişinău”, la care au participat importante personalități din domeniul culturii, drepturile de autor asupra imnului Chișinăului, au fost transmise municipalității de către compozitorul și Maestrul, Eugen Doga. Melodia, care a devenit de-a lungul timpului imnul de suflet al tuturor locuitorilor orașului Chișinău.

Apreciez aportul important al Maestrului în valorificarea patrimoniului cultural al întregii țări, si al orașului Chișinău în special, în dezvoltarea domeniului cultural, aflat în continuă ascensiune.

În 2022, marele compozitor își va serba frumoasa aniversare de 85 ani, an în care vom organiza mai multe evenimente culturale în numele lui Eugen Doga”, a declarat Ceban.

Edilul a mai adăugat că în CMC a reușit să se adopte o decizie pentru crearea unui Centru Cultural, in numele maestrului Eugen Doga, iar în scurt timp va propune și un eveniment public pe care îl va organiza în acel loc care în curînd va prinde viață cu eforturi comune.


„Arta reprezintă o cale de educare a societății, in dezvoltarea unei comunități cu o înțelegere a realității mai complexă. Cultura reprezintă un element determinant al calității dezvoltării unui oras și a locuitorilor sai. Adresez sincere mulțumiri pentru sprijinul și experiența incontestabilă a tuturor Oamenilor de Artă și Direcției Cultură, care împreună reușim de fiecare data să obținem, prin dedicație și profesionalism – succese importante, pentru Chisinau”, a declarat primarul.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X