Imagini din interiorul blocului afectat după explozia din sectorul Rîșcani

Imagini din interiorul blocului afectat după explozia din sectorul Rîșcani

Locatarii blocului afectat de explozie din sectorul Rîșcani al capitalei pot reveni acasă. 116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost cele mai afectate de deflagrație – au loc lucrări de finisare, care se vor încheia zilele viitoare.


La sfîrșitul lunii noiembrie, muncitorii au restabilit ultimul planșeu al blocului, care a fost dărîmat în urma exploziei. Timp de două luni, muncitorii au consolidat pereții interiori, precum și au reconstruit pereții exteriori. Potrivit responsabililor de la Primărie, municipalitatea își asumă angajamentul de a finaliza lucrările de reparație în ultimele 10 locuințe, pînă la sărbătorile de iarnă.


În prezent, sînt executate lucrări de restabilire a comunicațiilor inginerești, după care urmează finisajele de interior în apartamentele afectate și în scara blocului. De asemenea, va fi reabilitat ascensorul marfar.


Pentru reabilitarea blocului afectat de explozie, Primăria a alocat din buget 10 milioane de lei.


În seara zilei de 6 octombrie  într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22.42. Deflagrația s-a produs la etajul 16 și a afectat aproximativ 10 apartamente de la etajele 13-18. În urma exploziei și-au pierdut viața cinci persoane, printre care și un minor. Deși au trecut două luni de la tragedie, nu există încă o  versiune finală cu privire la cauza deflagrației.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load