Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Hotărît! Călătoria cu transportul public din Chișinău va costa 6 lei

13 iun. 18:05   Capitala
3542 0

Călătoria cu transportul public va costa 6 lei din 1 iulie, conform noii metodologii aprobate.

Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămîne unic și neschimbat.

„În premieră: 1. 200 de mii de pensionari vor călători gratuit. 2. 40 de mii de copii și elevi pînă în clasa 5-a vor călători gratuit. Pînă acum doar copiii pînă la 7 ani călătoreau gratuit. 3. 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit. Călătorești mai mult, achiți mai puțin: 1. Dacă călătorești mai mult cu transportul public, indiferent cu troleibuzul sau autobuzul, prețul unei călătorii poate ajunge mai mic decît este azi, de doi lei.

Prețul propus de 6 lei, va fi unicul atît pentru Chișinău, cît și suburbii. 1. Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămîne unic și neschimbat. Vom pune accent pe abonamentele la călătoria cu transportul public:

- 234 de lei, abonament pentru 1 lună


- 594 de lei, abonament pentru 3 luni

- 972 de lei, abonament pentru jumătate de an.

Am ajuns să avem cel mai mic tarif din municipiile din țară, cît și din întreaga lume, iar scumpirile la carboranți puteau duce la falimentarea PUA și RTEC.

Azi: - Litrul de benzină este 33.77 benzina, 31,34 motorina. - Prețul la Energia electrică la fel s-a majorat și este 2,64 lei kw/h. Metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău a fost elaborată și prezentată de către experți, publicată și dezbătută foarte mult în ultima perioadă. Astfel, prețul calculat de experți este de 6 lei pentru o călătorie, atît la troleibuz, cît și la autobuz, pentru oraș și suburbii”, se arată într-un comunicat emis de Primărie.

Consilierii municipali au aprobat astăzi ca bază metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din Chișinău. Pentru aprobarea proiectului au votat 32 de consilieri. „Se pune în sarcina Primarului General al municipiului Chișinău de a stabili valoarea de referință pentru calcularea tarifului de călătorie cu troleibuzul și autobuzul și de a aproba tarifele pentru călătorie în transportul public din Chișinău”, se arată în document.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав