COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Grădina Publică a Catedralei Mitropolitane va fi modernizată

16 iun. 11:58   Capitala
1215 0

Proiectul privind reabilitarea Grădinii Publice a Catedralei Mitropolitane se află pe agenda de lucru a autorităților municipale.

Astfel, un grup de lucru creat la nivel de APL urmează să elaboreze achița de proiect privind reabilitarea aleilor pietonale și a celei peisagistice a spațiului verde.

La documentație va lucra un grup de specialiști, în frunte cu arhitectul Alexandru Sava, care vor propune soluții de amenajare a întregii zone, inclusiv spațiul de joacă pentru copii și cel de sport, piața de flori etc. În paralel va fi elaborată documentația de proiect privind reabilitarea iluminatului public și instalarea unui sistem de irigare, iar Direcția generală locativ-comunală și amenajare va propune o schiță privind renovarea havuzurilor din parc.

Pretura sectorului Buiucani va prezenta devizele de cheltuieli privind reabilitarea aleilor, cît și costurile privind reparația Arcului de Triumf (Porțile Sfinte). Totodată, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi" va inventaria arborii și va veni cu un plan de intervenție de profil.

Pentru realizarea sarcinilor delegate subdiviziunilor municipale vizavi de reabilitarea Grădini Publice au fost prevăzute termene rezonabile, astfel ca în perioada următoare să fie inițiate lucrările propriu-zise de modernizare.


În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea și-a propus redarea unui suflu nou, modern, Grădinii Publice a Catedralei, adaptat necesităților diferitor categorii de cetățeni.

„Grădina Catedralei, care este un spațiu popular printre oameni, datorită amplasării în zona centrală, trebuie să ofere posibilitatea de relaxare tuturor cetățenilor, indiferent de vîrstă, gen, statut, limitele de mobilitate (inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă sau familiile cu copii în căruțuri)", a conchis edilul capitalei.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽