Ghimpu: Năstase nu a ţintit niciodată funcţia de primar, pentru că acolo trebuie de muncit mult

Ghimpu: Năstase nu a ţintit niciodată funcţia de primar, pentru că acolo trebuie de muncit mult

Andrei Năstase nu a ţintit niciodată funcţia de primar, pentru că acolo trebuie de muncit mult.


 Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, pentru Adevărul Moldova. Liderul PL susţine că Năstase a renunţat atît de repede la proteste, deoarece miza lui sînt alegerile parlamentare. 


"La Parlament faci politică, dar aici trebuie să arăţi darul tău de gospodar şi de a munci din noapte în noapte", a precizat Mihai Ghimpu.


Ghimpu a comparat protestele de acum, organizate de PPDA în frunte cu Năstase, cu cele din 2015: "Îmi amintesc că atunci primul miting din 7 iunie, era cu o săptămînă înainte de turul doi al alegerilor din Chişinău. Trebuia să cîştige ori Chirtoacă, ori Greceanîi. Nu-i interesa pe ei cine va deveni, dar dacă să fim sinceri mai mult erau pentru Greceanîi, că altfel nu se băgau cu mitingul". 


Liderul liberalilor a mai spus că şi Maia Sandu a manipulat opinia publică în anul 2015 cînd a fost propusă la funcţia de prim-ministru, deşi nu-şi dorea asta, pentru că era o responsabilitate prea mare pentru ea. 


"În 2015, zicea că ea acceptă funcţia de prim ministru dacă eu mă duc cu Marian Lupu la ambasadorul UE şi promit reforme. A fost o condiţie... cum să ceară de la noi reforme, cînd eu votez reforme. Asta a fost condiţie că nu voia să fie prim-ministru, ca şi acum cine ştie dacă vrea primar", a subliniat preşedintele PL.


Ghimpu s-a referit şi la prestaţia lui Andrei Năstase în campania pentru localele din acest an. Preşedintele liberalilor susţine că Năstase a încălcat legea de mai multe ori, asta chiar dacă este jurist de profesie. 


"Spre exemplu cu plasarea acelor susţineri din partea preşedintelui PPEM, PNL. Deodată ca jurist îţi pui întrebarea şi mai ales că singur vezi ce se poate şi ce nu", a subliniat Mihai Ghimpu.


Totodată, Mihai Ghimpu a criticat protestatarii care au mers la sediul Partidului Democrat, dar şi acasă la liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc: "Iaca de exemplu vin la mine că şi eu tot nu le plac, cu ce e vinovată familia mea? Sau să vină la Coloniţa, cu ce e vinovat satul meu? Patriotismul, dreptatea, lupta, nu se măsoară prin faptul că ai strigat: Bandit, criminal!" 


Ghimpu a mai conchis că numărul protestatarilor a fost mai mic de la un miting la altul pentru că oamenii s-au plictisit şi nu au văzut rezultate concrete din partea organizatorilor.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load