TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Gheretele din capitală vor avea un nou look: Ion Ceban: „Noi vrem 4-5 tipuri”

Gheretele din capitală vor avea un nou look: Ion Ceban: „Noi vrem 4-5 tipuri”

În următoarele trei luni, responsabilii de la primărie, urmează să vină cu un 4-5 concepte, despre cum va arata gheretele moderne în capitală. Despre aceasta a vorbit primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la NTV.

Primarul general a mai fost întrebat dacă vom avea sau nu vom avea gherete în capitală. Acesta a spus că de acest subiect se ocupă Victor Chironda. „A fost termenul de trei luni de zile, să avem acest concept definitivat. Ce presupune acest concept: o stilistică unică, vizuală. Nu avem o gheretă galbenă, una albastră, una roșie... [...] Noi vrem 4-5, cel mult, tipuri de gherete, unele să fie pentru produsele alimentare, altele pentru presă, altele pentru produsele alimentare, țigări nu. Și poftim, schema de amplasare: nu o să se întoarcă pe drumurile principale. Și doi, evident că ne dorim licitație și taxa pentru amplasament. [...] Așteptăm conceptul. Le-am spus tuturor că sîntem gata participăm în acest proces împreună. Licitații și poftim”, a conchis acesta.


Întrebat cîte gherete au mai rămas de evacuat, edilul capitalei a spus că procesul de evacuare continuă. „Mai continuă procesul, mai continuă rezistența”. Ion Ceban a mai adăugat că unii proprietari de gherete au încercat să acționeze Primăria Chișinău în Judecată. „Eu nu exclud. Știu că s-a încercat acest lucru. Știu că partea noastră este cea legală. Ceea ce facem este să respectăm legea. Da, nu este ușor. A început să iasă din toate colțurile primăriei. „Noi le vom reamplasa”. Nu, cine le va reamplasa ne vom lua rămas bun. Și iată că astăzi peste 200 de gherete sînt în altă parte evacuate, dar nu pe străzile Chișinăului”.

Ion Ceban a mai vorbit și despre panourile de publicitate, care au fost evacuate. „Astăzi, peste 470 de panouri au fost demontate. Am început cu gheretele și acum continuăm cu panourile. Marea majoritate a lor sînt neautorizate. Pe lîngă faptul că urîțește orașul și așa cu drumurile acestea stricate și blocurile nereparate de ani de zile, mai apare cîte ceva. Marea mea întrebare este „cum au apărut?”, pentru că marea majoritate au construcții capitale. Asta ar însemna că este turnat betonul, puși stîlpii de metal. Cine a autorizat? Unde au fost Preturile? Unde a fost direcția de comerț? Unde a fost direcția de arhitectură?”.

Primarul capitalei a adăugat că drept răspuns în cadrul ședinței operative, a primit doar tăcere.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load