COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Familiile social-vulnerabile vor primi lemn de foc gratis din partea Primăriei

Primarul general Ion Ceban a lansat un program social înainte de perioada rece a anului. Astfel, mai multe categorii de persoane vor primi lemn de foc, gratis.

„Am spus anterior că nimic nu se va pierde din lucrările de curățare a arborilor sau reparațiilor străzilor și trotuarelor. Am semnat o dispoziție prin care am inițiat un program social la nivel de municipalitate, cu ajutorul căruia persoanele și familiile social-defavorizate din Chișinău și suburbii vor primi ajutoare sub forme de lemne de foc din partea primăriei”, a precizat edilul.

Lemnul va fi acordat din stocurile întreprinderii municipale de gospodărire a spațiilor verzi, acumulat în rezultatul desfășurării lucrărilor silvotehnice de pe străzile din oraș.

„Astfel, de ajutoare vor beneficia: persoane în etate; persoane cu dizabilități; șomeri înregistrați la agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă; familiile cu trei și mai mulți copii; familii monoparentale; familii cu tutelă asupra copiilor rămași fără ocrotire părintească cu vîrsta de pînă la 18 ani; persoane/familii cu venituri mici.

Pentru a beneficia de ajutor, cetățenii trebuie să se adreseze la direcțiile teritoriale asistență socială și la primăriile orașelor, satelor (comunelor), cu o cerere în acest sens.


„Țin să menționez că autoritățile municipale vor asigura transportarea lemnelor de foc la domiciliul beneficiarilor, atît în raza orașului Chișinău, cît și în suburbii”, a conchis edilul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load