TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Explozia de la Botanica: Oamenii au revenit în casele lor. Ce urmează

Locuitorii blocului de pe strada Independenței 12/1 din sectorul Botanica, în care a avut loc explizia zilele trecute, au revenit în casele lor.

Informația a fost confirmată pentru Noi.md de către pretorul interimar al sectorului Botanica, Diana Guba.

”Noi am securizat clădirea a fost expertul și și-a expus părere. Totul e bine, le-am dat voie la locatari să intre în clădire. Clădirea are probleme foarte mari cu canalele de ventilație. Explozia ar fi avut consecințe mult mai mici dacă canalul de ventilație nu ar fi fost astupat”, a declarat pretorul interimar.

Diana Guba, a menționat că atîta timp cît nu se va rezolva problema cu canalale de ventilație, casa nu va fi reconectată la gazele naturale.

”Facem ordine, apoi îi conectăm la gaz. Deja s-au făcut anumite calcule, s-au luat mărimile ferestre. Deja totul este în proces, aseară au securizat ferestrele”, a mai spus pretorul.


Totodată aceasta a menționat că la sfîrșitul acestei săptămîni ar putea fi instalate ferestrele noi. Toate lucrările sînt executate din contul Direcției Locativ Comunale.

”Se face devizul pentru cheltuieli, trebuie reparată bucătăria, podeaua, totul. Se lucrează foarte intens, deflagrația avia să fie mult mai ușoară dacă ventilația avea să fie curățată. Ne străduim să facem tot posibilul din partea noastră. Eu mă bucură că oamenii au intrat în clădire”, a mai spus Diana Guba.

Reamintim că în seara zilei de 22 februarie, într-un bloc de locuit de pe strada Independenței 12/1 din sectorul Botanica a avut loc o explozie puternică în bucătăria comună de la etajul doi al clădirii.

În urma deflagrației a avut de suferit un adolescentul de 16 ani care se afla în încăpere. Doi copii, de un și zece ani, și o femeie, care se aflau în exteriorul blocului, s-au ales cu traumatisme ușoare.

Potrivit primei versiuni a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, deflagrația s-ar fi produs din cauza încălcării regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului ce funcționează pe bază de gaz natural.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load