X 
Cazul Șor stiri: 594

Evacuarea gheretelor din capitală continuă

8 feb. 2021,, 15:00   Capitala
2250 0

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a cerut pretorilor să identifice toate gheretele din sectoare, unde se vinde alcool, ilegal, iar în termen de 10 zile să vină cu soluții, astfel încît acestea să dispară.

„În cartiere sau la staţiile de aşteptare, consumul de alcool şi scenele violente între persoanele în stare de ebrietate, se întîmplă în ochii minorilor, ceea ce este inadmisibil. La fel, asemenea gherete şi baruri sînt amplasate chiar în preajma instituţiilor de învăţămînt.

Am solicitat ca în decurs de 10 zile să fie gîndit un concept care să prevadă ce facem mai departe cu barurile amplasate în staţiile de aşteptare a transportului public. Cert este faptul că baruri în staţiile de aşteptare nu vor mai fi”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei spune că, între timp, comisia de licitaţie privind amplasarea gheretelor în capitală, a stabilit pentru 26 februarie, curent desfăşurarea celei de a patra licitaţii, unde vor fi propuse 20 de locaţii.

„Pentru a nu admite trişarea de către agenţii economici care adjudecă lotul, iar apoi refuză achitarea acestuia, vor fi făcute şi unele modificări la regulament.


Deocamdată gheretele din curţile blocurilor şi cele care oferă servicii de reparaţie a hainelor sau încălţămintei, ori unde se comercializează fructe şi legume - vor rămîne să activeze pînă la 1 martie”, a adăugat Ceban.

De la începutul anului 2021, pe parcursul lunii ianuarie din oraş au fost evacuate gherete care demult nu mai lucrează sau stau amplasate ilegal:

- Ciocana – 14 gherete

- Rîşcani – 25 gherete

- Botanica – 30 gherete

- Centru – 15 gherete

- Buiucani – 29 gherete.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?