X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

Epopeea unei broaște țestoase furate de la Zoo: Explicația tînărului

8 aug. 15:22   Capitala
1929 0

Săptămîna trecută, pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chișinău a avut loc un caz revoltător. Un vizitator a furat o broască țestoasă.

Fapta rușinoasă a vizitatorului a fost intens criticată pe rețelele de socializare, iar internauții au distribuit intens postarea în care era și o imagine cu persoanele suspecte, transmite Știri.md.

"O companie de tineri în timpul unei plimbări a decis să ia cu ei unul dintre animalele de la Zoo. Verificarea de la ora 15:00 a arătat ordine în incintă, iar controlul de seară a constatat lipsa unei broaște țestoase.

După cum au arătat înregistrările de pe camerele de supraveghere, compania s-a apropiat de padocul de vară pentru țestoase și asigurîndu-se că paznicii nu erau la fața locului, un individ a scos din padoc una dintre țestoasele care mergeau de-a lungul ierbii.


Bărbatul s-a întors repede la prieteni, a pus țestoasa în coșul căruciorului pentru copii și a acoperit-o cu lucruri. Apoi, aceștia și-a continuat plimbarea și au ieșit liniștit din Grădina Zoologică", se arăta în postare.

Potrivit autorului, a fost furată o broască țestoasă din Balcani, rezidentă în sudul Europei, întîlnită în principal pe malul Mării Mediterane.

"Oamenii au venit să se odihnească, și-au adus copiii cu ei... apoi au furat pur și simplu animalul de la Grădina Zoologică. De ce doar o broasca țestoasă? Poate cineva are nevoie de un dihor sau de un suricat? Poate cineva vrea un păun? De ce nu, este atît de ușor să ajungi la ele, pentru că par relativ sigure! Și dacă nu sînt paznicii în apropiere, atunci acesta este un cadou pentru oricine își dorește?! Nu vom fi pe lista țărilor civilizate, domnilor”, a mai scris autorul.

Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a spus că la poliție nu a fost înregistrat acest caz.

Contactat de Știri.md, șeful pazei din cadrul Grădinei Zoologice, Ivan Barcari, a confirmat că a avut loc astfel de incident săptămîna trecută. Totodată, acesta ne-a spus că broasca țestoasă a fost adusă înapoi la Zoo.

Tînărul, suspect de furt, și-ar fi explicat fapta prin faptul că copilului îi plăcuse broasca și fără să-și dea seama au luat-o acasă.

"Și-a cerut scuze și a zis că nu a făcut această faptă intenționat", a precizat Ivan Barcari.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав