COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Elevii de la un liceu din capitală, în pericol

Elevii de la un liceu din capitală, în pericol

Drumul spre școală este o aventură dificilă și periculoasă pentru elevii unui liceu din capitală.

Copiii sînt nevoiți să împartă strada cu șoferii după ce o altă școală, situată alături, și-a montat un gard. Astfel, drumul pe care îl foloseau ca să ajungă la liceu a dispărut. Indignați de situație sînt părinții care se tem pentru viața copiilor. Cîțiva dintre ei s-au adunat în această dimineață în fața instituției și au cerut autorităților municipale să se implice.

Situația a apărut după ce, acum o lună, administrația liceului de alături a ridicat un gard, ce împrejmuiește tot terenul instituției. Pînă la apariția lui, pe aici veneau spre școală și copiii liceului Alecu Russo. Acum însă nu prea au pe unde să se deplaseze. Ar putea pe alături, însă porțiunea de drum este ocupată de mașinile parcate. Așa că, elevii sînt nevoiți să iasă pe carosabil:


Pentru că le este frică de siguranța copiilor, părinții îi petrec pînă la intrarea în liceu. Unii dintre ei au cerut să le protejăm identitatea.

Mamele cred că o ieșire din situație ar fi ca autoritățile să închidă drumul pentru mașini, care, pentru a evita ambuteiajele de pe traseul principal în orele de vîrf, trec chiar prin preajma liceului. Spun că au transmis deja o solicitare primăriei Chișinău.

Și directoarea liceului Alecu Russo; Lora Gîrleanu, așteaptă un răspuns de la autoritățile locale. Totuși, ea consideră că este nevoie de un trotuar.

„Din cuvintele lor, am înțeles că o parte de drum va fi închisă temporar, pentru a vedea cum va rula circulația. Să ne cheme la Primărie și să discutăm. Să se ofere o parte din teritoriu, de-a lungul drumului și liceul de-alături, Blaga. Să oferim cîte un metru și să se se facă trotuar”, spune directoarea.

Pretura sectorului Rîșcani nu a oferit un comentariu la acest subiect.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load