COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 551
Coronavirus stiri: 7944

Două persoane au fost reținute și cercetate penal pentru punerea în circulație a 2400 de dolari falși

6 dec. 2021,, 12:30   Capitala
6956 0

Ofițerii Secției Investigații Complexe a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, au documentat și anihilat activitatea criminală a două persoane, locuitori ai municipiului Chișinău, pe faptul punerii în circulație a 2 400 de dolari falși. Aceștia s-au dovedit a fi un bărbat de 38 de ani, anterior judecat, și o femeie de 48 de ani.

Conform unui comunicat al poliției capitalei, timp de patru luni, polițiștii de comun cu procurorii, au documentat activitatea celor doi suspecți, fiind acumulate probe concludente în privința lor. Aceștia prin intermediul mai multor case de schimb valutar au pus în circulație bancnotele cu nominalul de 100 de dolari, care s-au dovedit a fi cu semne de falsificare, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Acțiunile persoanelor au fost fixate de camerele de supraveghere instalate la casele de schimb valutar.

Ca urmare a efectuării perchezițiilor la domiciliile suspecților, au fost depistate şi ridicate mijloace bănești, telefoane mobile, cartele SIM care erau folosite la săvîrșirea infracțiunii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 236 ”Fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false”.


Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile iar femeia după expirarea a 72 de ore este cercetată în stare de libertate. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigații și urmărire penală în stabilirea tuturor circumstanțelor cît și complicii lor, în comiterea infracțiunii.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X