AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Două monumente din sectorul Botanica riscă să fie distruse

19 apr. 2021,, 15:45   Capitala
2684 1

Două monumente din sectorul Botanica din capitală, dedicate concetățeanului nostru, eroului războiului civil Serghei Lazo, riscă să fie distruse.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Consiliului de Coordonare a Compatrioților Ruși Alexei Petrovici, vorbind în cadrul emisiunii Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova, relatează Noi.md.

„Sînt într-o stare teribilă, într-o stare deplorabilă. Monumentul în sine și parcul, la care autoritățile nu pot ajunge. Probabil că monumentul se află la balanța Ministerului Culturii, iar parcul se află la balanța Primăriei, dar ele ar putea să-și unească eforturile și să restaureze monumentele. „Nu numai reprezentanții societății civile pot lansa astfel de inițiative”, a spus Alexei Petrovici.

Potrivit acestuia, monumentul dedicat luptătorilor pentru puterea sovieticilor, ridicat în 1966 în fața cinematografului „40 de ani ai Komsomolului Leninst” («40 лет ВЛКСМ» - nota red.), se află și el într-o stare deplorabilă.

„Dacă în viitorul apropiat nu ne preocupăm de păstrarea monumentelor pe care le avem, vom pierde acest monument. Aceste plăci scumpe de granit roșu karelian sînt încă intacte. Dar sînt deja într-o stare atît de șubredă încît în viitorul apropiat vor cădea pur și simplu , și cine le va înlocui?”, se întreabă președintele Consiliului de Coordonare a Compatrioților Ruși.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав