X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1125

Două licitații, pentru sterilizarea în capitală a 1500 de câini fără stăpîn

10 mar. 08:00   Capitala
1897 0

Aproximativ 1500 de cîini fără stăpîn vor fi sterilizați în capitală în anul curent. Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA) din cadrul Consiliului municipal Chișinău a lansat în acest sens două licitații.

Karl Luganov, șeful-interimar al Secției control și protecție a animalelor din cadrul DGLCA, a precizat pentru IPN că, drept urmare a licitațiilor, vor fi selectate clinicile veterinare care vor efectua sterilizarea patrupezilor.

„Cîinii fără stăpîn vor fi capturați în baza solicitărilor venite din partea populației. Ulterior, ei vor fi transportați la clinici veterinare, unde vor fi sterilizați, deparazitați, vaccinați împotriva rabiei, microcipați și întorși în mediul din care au fost capturați. În cazul unor cîini agresivi, după procedurile respective, aceștia vor fi duși la aziluri pentru animale și vor fi propuși spre adopție”, a specificat responsabilul de la DGLCA.

Maidanezii vor fi capturați în toate sectoarele capitalei. „De obicei, cei mai mulți cîini fără stăpîn se află în cartierul Poșta Veche și sectorul Ciocana, în zona industrială unde se află mai multe întreprinderi. Și la periferiile orașului există probleme, deoarece aici locuitorii din suburbii alungă cîini”, a spus Karl Luganov.

Pentru desfășurarea celor două proiecte de sterilizare a animalelor fără stăpîn în capitală, în bugetul municipal pentru anul curent sînt prevăzute aproximativ 2 milioane 240 de mii de lei.


Ofertele la cele două licitații pot fi depuse pînă la 17 martie curent.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав