Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Dosarul penal pe numele șefei Preturii Ciocana a fost clasat

27 sep. 2021,, 11:22   Capitala
2782 0

Pretora sectorului Ciocana, Sinilga Şcolnic anunță că dosarul penal pornit pe numele ei a fost clasat, iar învinuirile au fost retrase de procurorii anticorupție în lipsa faptului infracțiunii. Școlnic spune că salută decizia Procuraturii Anticorupție.

Despre aceasta a anunțat chiar funcționara. Ea spune că ar fi fost victima unei răfuieli politice, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Subsemnata, Sinilga Şcolnic, Pretor al sectorului Ciocana, salut decizia Procuraturii Anticorupție de retragere a învinuirilor aduse mie și altor persoane cu funcții de răspundere în comiterea presupuselor acte de corupție și clasarea cauzei penale în lipsa faptului infracțiunii, prin ordonanţa emisă la 22.09.2021. (...) De fapt, cei ce mi-au instrumentat dosarul, au urmărit două scopuri: de a se răzbuna pe mine pentru că nu am acceptat să fiu parte a anumitor jocuri politice dar si pentru verticalitatea mea de a refuza să fiu un instrument docil în lupta pe care o instituţie de drept anume o are cu un important magistrat din Republica Moldova”, a precizat Școlnic.

Școlnic a adus mulțumiri primarului Ion Ceban.

„Eu niciodată nu voi accepta să fac alte acţiuni decît cele prevăzute de norma legală şi de atribuţiile mele de serviciu. Apreciez înalt poziţia Domnului Primar General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, care mi-a acordat şansa de a-mi dovedi nevinovăţia, deşi, ştiu sigur, că i s-a sugerat nu o dată să recurgă la acţiuni dure în raport cu mine în ultimele luni”, a conchis pretorul sectorului Ciocana.


Amintim că pretora sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a fost reținută în data de 30 martie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore, fiind cercetată penal pentru fapte de corupție.

Reprezentanții CNA au anunțat printr-un comunicat de presă că, pretora sectorului Ciocana este cercetată penal pentru fapte de corupţie, alături de doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana. Este vorba despre şeful-adjunct al IP Ciocana şi un ofiţer superior de investigaţii, ambii bănuiţi de fapte de corupţie, săvîrşite în complicitate cu pretora.

Potrivit CNA, în cadrul urmăririi penale s-a constatat că, în perioada aprilie 2020 – prezent, pretora sectorului Ciocana, avînd o înțelegere prealabilă cu șeful-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, prin intermediul unui ofițer superior de investigații, ar fi pretins și primit de la agenții economici, care își desfășurau activitatea prin organizarea teraselor sezoniere pe domeniul public sau privat al mun. Chișinău și a comerțului ambulant stradal, sume ce variau între 5 000 şi 10 000 lei.

Din informaţiile colectate de anchetatori şi ofiţerii de investigaţii ai CNA rezultă că banii ar fi fost percepuţi drept taxe de protecţie şi pentru a facilita avizarea și eliberarea actelor ce permit desfășurarea activității agenţilor economici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?