COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a participat la ședința Celulei de criză a primăriei Chișinău

Dodon a participat la ședința Celulei de criză a primăriei Chișinău

Președintele țării, Igor Dodon, a participat la ședința Celulei de criză la nivel de municipiu Chișinău. În cadrul acesteia s-a discutat despre situația din oraș, planurile legate de combaterea și prevenirea infectării cu virusul de tip nou COVID-19, dar și interacțiunea cu instituțiile statului.

„Am apreciat faptul că toate regiile municipale activează, orașul este salubrizat, dezinfectat cu regularitate, transportul public lucrează conform orarului stabilit anterior, astfel fiind asigurată funcționalitatea capitalei.

Am salutat că marea parte a chișinăuienilor au conștientizat riscurile și pericolul legat de răspîndirea COVID-19 și dau dovadă de responsabilitate.”, a menționat președintele.


Igor Dodon a atras atenția că în următoarea perioadă numărul persoanelor infectate ar putea crește și autoritățile locale ar trebui să fie pregătite de următoarea etapă, mult mai dificilă.

“În prezent analizăm posibilitatea de a deschide mai multe centre de triere, de creare a unor laboratoare regionale la Bălți, Cahul, Comrat, Edineț și Transnistria, dar și suplinirea locurilor în spitale.”, a mai spus Igor Dodon.

În Capitală locuiesc circa 1 mln de cetățeni ceea ce constituie 1/3 din toată populația țării. Aici este cel mai mare flux de cetățeni, tot aici fiind transportați și tratați o bună parte din pacienții infectați din țară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load