Directorul Regiei Autosalubritate, pe muchie de cuțit. CMC îi cere demisia

10 mar. 2020,, 16:32   Capitala
2805 0

Consilierii CMC au votat, astăzi, o decizie protocolară pentru a cere demiterea din funcție a directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, precum și a șefului centrului de sterilizare din subordinea întreprinderii.

Aleșii locali sînt nemulțumiți de felul în care este gestionată situația cîinilor vagabonzi din capitală, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Cîinii umblă brambura, se dezvoltă, se înmulțesc, sînt o mulțime de neregularități la necropolă etc. De mai multe ori a fost invitat domnul Axentiev, el spune că este bolnav, are penumonie, dar mie îmi pare că are vospolenie hitrosti. Astăzi se plimba prin Primărie și totuși nu a dorit să revină în cadrul Consiliului. Este un regulament, în privința cîinilor vagabonzi, aprobat de Consiliul precedent, în 2019 și acest regulament se sabotează de către Regia Autosalubritate și de către Roman Trahtman. În privința necropolei, pe zi cîte 5 cîini se mănîncă între ei și se ucid. Azi trebuia să fie un protest în privința angajaților de la Autosalubritate, dar nu știu din ce motiv a fost amînat și pe lîngă aceasta, se dorea ca în jur de 350 de cîini nesterilizați să fie scoși în pădure și formate haite. Noi l-am invitat pe domnul Axentiev, iar dacă nu a binevoit să vină, rog să votăm pentru a face un vot protocolar de demisie a domnului Axentiev și a domnului Trahtman”, a declarat Ruslan Verbițchi, consilier în fracțiunea Platformei DA.

Alesul local spune că există și o plîngere din partea unui grup de locuitori ai capitalei, adresată primarului general, vizavi de „comportamentul neadecvat al domnului Trahtman, care își pune cînd dorește orele de primire, se comportă urît cu lucrătorii necropolei etc”.

În replică, Roman Trahtman spune că cei care declară despre regulament nu ai idee despre acesta și nici nu cunosc despre prevederea privind eliberarea cîinilor vagabonzi care au fost plasați în voliere pentru o perioadă de timp.Totodată, el spune că îndeplinirea prevederilor din regulament va duce la faptul că locuitorii capitalei vor începe să urască animalele fără stăpîn și să-și facă singuri dreptate.


Aleșii locali au votat pentru a cere demiterea din funcție a directorului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev și a lui Roman Trahtman, de la necropolă.

Directorul interimar al Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, are un salariu mediu lunar de 45 de mii de lei, cel mai mare în cadrul întreprinderilor din subordinea Primăriei Chișinău. Contractul de angajare a acestuia în funcție expiră în luna mai a anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?