COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7843

Directorul interimar al Agenției Monumentelor a renunțat la ideea de a intra în greva foamei

9 noi. 2021,, 09:30   Capitala
1808 0

Directorul interimar al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță a fost convins sa renunțe la intenția de a face greva foamei. Contactat de IPN a spus că așteaptă reacția Ministerului Culturii privind presiunile invocate de acesta asupra sa.

„Văd că nu am primit nicio reacție din partea ministerului referitor la mai multe note informative pe care le-am primit de la ei. Eu am răspuns astăzi la ele, ca urmare a ieșirii în teren și respectiv la controlul care a început în cadrul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor pe data de 1 noiembrie. De atunci nu s-au mai prezentat verificatorii lor. […] Acum aștept reacția ministerului”, a declarat Ion Ștefăniță.

La finele săptămînii trecute, Ion Ștefăniță, acuza presiuni asupra Agenției și asupra persoanei sale și spune că, dacă acestea nu vor înceta, va intra în greva foamei, direct în biroul de serviciu. El a declarat atunci pentru IPN că presiunile vin din partea actorilor ierarhic superiori, în concret Ministerul Culturii și ex-ministra Liliana Nicolaescu Onofrei. Scopul final ar acestor presiuni ar fi revocarea sa din funcție.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X