Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Direcția educație Chișinău cere majorarea sumei pentru alimentația copiilor din grădinițe

12 sep. 2022,, 17:19   Capitala
1601 0

Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău solicită autorităților centrale majorarea sumei pentru alimentația copiilor din grădinițe.

Șeful adjunct al Direcției, Andrei Pavaloi, a menționat că suma de 34,50 de lei, prevăzută pentru alimentația zilnică a copiilor din grădinițe, nu asigură în totalitate necesarul pentru un meniu echilibrat.

În acest context, Direcția a expediat, la sfîrșitul lunii august, un demers către Guvern, Ministerul Educației și Cercetării, precum și în adresa Ministerului Finanțelor. Din luna martie curent, alimentația unui copil, în grădinițele de stat, costă 34,50 de lei, dintre care 21 de lei sunt achitați din bugetul de stat, iar 3 lei – din cel municipal. Plata părinților constituie 10,50 lei pe zi.

În prezent, în instituțiile de învățămînt preșcolar din municipiu este implementat Meniul-Model, sezonul vară-toamnă, conform contractelor pentru livrarea produselor alimentare încheiate cu agenții economici. Totodată, în 31 de instituții de educație timpurie au fost efectuate verificări de către responsabili din cadrul Direcției educație.

Începînd cu data de 5 septembrie curent, în 114 instituții de învățămînt primar și secundar din municipiu este organizat procesul de alimentație al elevilor. Totodată, în 14 instituții, copiii primesc hrana la pachet, deoarece în blocurile alimentare se desfășoară lucrări de reparație. Lucrările vor fi finalizate în termen de maximum 2-3 săptămîni.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?