COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Diplome de merit pentru 35 de asistenți sociali din cadrul municipalității

În contextul Zilei lucrătorului din sfera protecției sociale a populației, care a fost marcată recent, primarul general Ion Ceban le-a oferit la 35 de asistenţi sociali diplome merite acestora din partea Primăriei Chișinău.

Ceban spune că este un lucru nobil să poţi ajuta un om.

„Lucrătorii din domeniul social fac acest lucru zilnic, ajutînd persoanele care au nevoie de susţinere. Două diplome au fost oferite din partea Guvernului. Ceea ce fac lucrătorii sociali, este o misiune civică, care solicită multă responsabilitate şi profesionalism, iar în contextul situației actuale de Covid-19, a fost demonstrat odată în plus că munca asistentului social este foarte necesară. Le-am urat mult curaj și succes în continuare”, a punctat primarul.

Direcția generală asistență socială și sănătate examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din aceste categorii, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.

Anual, bugetul municipal prevăzut pentru asistenţa socială este de 210 milioane de lei ce include cheltuieli pentru compensaţii la transport, ajutoare materiale pentru familiile defavorizate, pachete cu produse alimentare, etc.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load