X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Detalii despre controlul inopinat de la Apă-Canal Chișinău

6 feb. 2023,, 12:33   Capitala
2839 0

Viceprimarul municipiului Chișinău Irina Gutnic declară că pe 3 februarie, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au venit la sediul Apă-Canal Chișinău în control inopinat. Gutnic menționează că cei de la Apă-Canal au fost deschiși și au asigurat tot suportul reprezentanților Agenției.

Totodată, ea spune că dacă ANRE va decide că nu era necesar de a asigura riscul de perturbare a întregului sector de alimentare cu apă, Primăria va contesta „indiscutabil”, transmite newsmaker.

În cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Chișinău din 6 februarie, viceprimarul a vorbit despre controlul ANRE la Apă-Canal Chișinău.

„Pe lîngă controlul solicitat al ANRE de către noi la 28 noiembrie 2022 și controlul din partea inspecției financiare, pe 3 februarie unul dintre directorii ANRE împreună cu 6 persoane au venit la sediul Apă-Canal Chișinău în control inopinat. Motivul controlului inopinat au fost declarațiile în presă după deconectarea energiei electrice despre riscul sistării aprovizionării cu apă a consumatorilor din sectoarele Botanica și Telecentru”, a adăugat Gutnic.

Ea a mai spus că „Apă-Canal Chișinău a fost deschisă față de acest control”.


„Colegii au asigurat tot suportul deoarece toate deciziile luate de comitetul tehnic al Apă-Canal Chișinău pe perioada deconectării energiei electrice au fost în strictă conformitate cu instrucțiunile aplicabile în așa caz”, a menționat viceprimarul.

Gutnic a vorbit și despre decizia „debitului redus de apă pe trei străzi din capitală”.

„Conform deciziei comitetului tehnic a Apă-Canal Chișinău imediat după deconectarea energiei electrice la Albișoara 38, dispeceratul a pierdut legătura cu dispeceratele din toate sectoarele. Respectiv monitorizarea presiunii și a debitelor în rețea era imposibil de vizualizat. Pentru a evita riscul de perturbare a întregului sistem de alimentare cu apă, decizia a fost de a deconecta pompele la stațiile din sectoarele Telecentru și Botanica. Astfel, consumatorii din 3 străzi de la etajele superioare au avut un debit redus de apă”, a comunicat Gutnic.

„În cazul în care în actul de control al ANRE, delegații de control vor constata că nu era necesar de a asigura acest risc doar pentru a face pe plac celor care dau astfel de comenzi vom contesta indiscutabil”, a adăugat viceprimarul.

La rîndul său, edilul Ion Ceban a îndemnat responsabilii să monitorizeze situația și a dat asigurări că locuitorii capitalei vor fi asigurați cu apă.

„Electricitatea și gazele naturale constituie practic 60-65% din ceea ce are ca și cheltuieli Apă-Canal și în cazul în care una s-a majorat de 7 ori iar alta de 3 ori nu are cum să fie situația stabilă la această întreprindere cu peste 1500 de lucrători”, a spus primarul.

În cadrul ședinței, Ceban a mai spus că „Apă-Canal nu avea așa probleme pînă la scumpirea electricității, căldurii”.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?