X 
Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Despre ce se va discuta în cadrul Forumului economic al municipiului Chișinău

29 sep. 22:00   Capitala
1274 0

Forumul economic al municipiului Chișinău, ediția 2022 „Invest in Chișinău", desfășurat de municipalitate în zilele de 30 septembrie - 1 octombrie 2022, include un șir de prezentări și discuții asupra priorităților de dezvoltare a Chișinăului pe termen scurt și mediu.

În calitate de speakeri ai evenimentului vor fi: Primarul General, Ion Ceban, viceprimarii Ilie Ceban, Olga Ursu și Angela Cutasevici, șefi de subdiviziuni și directori ai întreprinderilor municipale, experți naționali în politici economice, în domeniul protejării patrimoniului, în dezvoltare urbană și turism, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai orașelor înfrățite cu capitala, parteneri de dezvoltare, agenți economici autohtoni etc. În cadrul Forumului va avea loc și semnarea memorandumului privind aderarea Chișinăului la Federația Mondială a Orașelor Turistice.

Reprezentanții Primăriei Chișinău vor prezenta accentele investiționale ale municipiului, inclusiv: Strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău -2030, Harta investițională a municipiului Chișinău, Strategia „ Chișinău - Oraș Verde", Programul „Start-up pentru Tineri și Migranți", sustenabilitatea și eficiența energetică, protejarea și amenajarea spațiilor verzi urbane, managementul sustenabil al deșeurilor, profilul investițional al Minei din Chișinău - sursă alternativă de apă etc.

Totodată, experții evenimentului și partenerii de dezvoltare vor prezenta bunele practici privind orașele verzi, energia regenerabilă, transformarea digitală a Chișinăului și prezentarea Strategiei „Chișinău - oraș inteligent", implementarea tichetării electronice, dezvoltarea municipiului Chișinău, cu accent pe industriile creative, din contul clădirilor proprietate municipală, contribuția digitalizării și inovațiilor la economia verde și atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU etc.

Forumul economic al municipiului Chișinău „Invest in Chișinău" are drept scop stabilirea unei punți de legătură cu potențialii investitori și impulsionarea implementării proiectelor investiționale, care să ofere beneficii comunității de afaceri și totodată să susțină edificarea unui oraș modern, cu o infrastructură dezvoltată și servicii calitative, oferind astfel condiții de viață mai bune locuitorilor orașului.


La eveniment vor participa peste 500 de invitați: oameni de afaceri, experți în economie, investitori și donatori străini, reprezentanți ai mediului academic și ai sectorului asociativ, precum și delegații oficiale ale orașelor înfrățite și orașelor partenere cu Chișinăul. Evenimentul se va desfășura la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав