Tăieri de copaci în sectorul Ciocana: "Încurcau magazinului Kaufland"

Tăieri de copaci în sectorul Ciocana: "Încurcau magazinului Kaufland"

Zece copaci au fost tăiați pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrîn din sectorul Ciocana al Capitalei. Cazul a avut loc la data de 6 august.


Un martor ocular spune că copacii au fost tăiați din cauză că ar fi încurcat magazinului Kaufland care se află în apropiere, potrivit știri.md.


"Dezastru ecologic. La data de 6 august dimineața pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrîn au tăiat 10 copaci, căci încurcau magazinului Kaufland, nu se vedea bine, probabil avem un oraș prea "înverzit și frumos" de aceea mai taie... Oare care a fost prețul unui copac?", a scris chișinăuianul indignat.


Contactați de Știri.md, responsabilii de la Kaufland au declarat că la etapa actuală, Kaufland SRL efectuează lucrări de amenajare a căii de acces public pe strada Mircea cel Bătrîn.


"La etapa actuală, Kaufland SRL efectuează lucrări de amenajare a căii de acces public pe strada Mircea cel Bătrîn. Este o soluție identificată și agreată cu autoritățile responsabile, pentru a permite accesul rapid spre magazine, fără a perturba traficul în zona respectivă. Decizia a fost luată în baza avizului de la organele de mediu abilitate și a dispoziției Primăriei Chișinău.


După finalizarea lucrărilor de construcție, Kaufland va planta pe aleea din Bulevardul Mircea cel Bătrîn, 20 de arbori de talie mare (nu puieți) și va amenaja spațiile verzi din preajmă, în corespundere cu proiectul.


Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” va asigura controlul executării prevederilor menționate", se arată în răspunsul Kaufland pentru Știri.md.


Șeful de la "Spaţii Verzi", Serghei Carp, a menționat că persoana care a sesizat această problemă trebuie să scrie un demers, astfel va fi cercetat cazul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load