Deficit de produse de igienă, în unele grădiniţe din capitală

Deficit de produse de igienă, în unele grădiniţe din capitală

În instituțiile de educație timpurie din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani ale municipiului Chișinău se atestă un deficit de produse de igienă, inclusiv lipsește hîrtia igienică.

Direcția generală educație, tineret și sport anunță că, potrivit unor calcule estimative, în prezent aceste produse sînt livrate instituțiilor preșcolare din economiile adunate în proporție de 40%.

Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvînt a Direcției, Elena Vorotneac, a precizat că în acest an, cu titlul de excepție, din economiile adunate, Direcția a asigurat grădinițele cu produse de igienă. Direcția nu este obligată potrivit legii să facă acest lucru. Economiile au fost distribuite proporțional pe sectoare, iar acum grădinițele din cele trei sectoare menționate înregistrează un deficit de produse de igienă. Deficitul urmează să fie asigurat de către administrațiile grădinițelor, care poate implica părinții în acest sens.

Direcția a dispus să fie evaluate necesitățile per copil în instituțiile de învățămînt preșcolar și, ulterior, va planifica, în bugetul municipal pentru anul 2019, resurse materiale financiare suplimentare care vor asigura acoperirea în mărime de 100% a acestor produse.

De asemenea, administrația Direcției dă asigurări că va monitoriza procesul de livrare a produselor de igienă pentru instituțiile de învățămînt preșcolar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load