Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Declarație: Costul real al unei călătorii depășește suma de 7 lei

17 mai. 16:52   Capitala
1617

Vitalie Copaci, directorul adjunct al Î.M. „Parcul urban de autobuze” (PUA), și Dorin Ciornîi, șeful Regiei Transport Electric (RTEC), au prezentat marți, 17 mai, rapoartele privind situația economico-financiară a întreprinderilor municipale subvenționate din bugetul municipal care solicită modificarea tarifelor pentru serviciile prestate.

În 2021, PUA a înregistrat venituri în valoare de 55,9 milioane de lei, în timp ce RTEC în sumă de 383,3 de milioane de lei, transmite Noi.md cu referire la Zdg.md.

În municipiul Chișinău, o călătorie cu autobuzul sau troleibuzul ar putea costa 6 lei. Astfel, chișinăuienii ar putea plăti de trei ori mai mult pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun în cazul în care Consiliul Municipal Chișinău (CMC), care s-a întrunit marți, 17 mai, în ședință, va adopta proiectul care prevede majorarea tarifelor la călătorie. Șeful RTEC susține că, în prezent, costul real al unei călătorii cu troleibuzul depășește suma de 7 lei.

Veniturile de transportare a călătorilor a crescut cu 62% față de anul precedent, iar cheltuielile întreprinderii sînt în creștere cu 28% față de anul trecut, spune Vitalie Copaci, directorul adjunct al Î.M. „Parcul urban de autobuze”.

Dorin Ciornîi, șeful Regiei Transport Electric (RTEC), spune că întreprinderea a acumulat venituri în valoare de 383,3 de milioane de lei în 2021, iar cheltuieli în sumă de 564,4 de milioane de lei.


Potrivit acestuia, costul real al unei călătorii cu troleibuzul depășește 7 lei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав