COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 383 429   INFECTAȚI 255 830(+33)   TRATAȚI 248 671     DECESE 6154(+0)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1186
Preşedintele stiri: 2759

De Paștele Blajinilor locuitorii capitalei au dat buzna în cimitire de la primele ore ale dimineţii

9 mai. 13:51   Capitala
2008 0

Paștele Blajinilor sărbătorit în pandemie. După ce autorităţile municipale din Chişinău au permis accesul în cimitire de Blajini, locuitorii capitalei au dat buzna de la primele ore ale dimineţii.

Totuși cetățenii care au venit să viziteze mormintele celor dragi trebuie să respecte un șir de restricții, precum purtatul măștii de protecție și distanțarea fizică de cel puțin un metru, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

Totodată, autoritățile au restricționat și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor din Capitală, regulă care, însă, a fost încălcată de mai mulți cetățeni.

Astăzi, mai multe echipaje de poliție asigură paza pe teritoriile cimitirelor din Chișinău. Oamenii legii urmăresc dacă se respectă restricțiile anti-COVID.

Anul trecut, de Paștele Blajinilor, cimitirele din municipiul Chișinău au fost închise din cauza pandemiei, iar sărbătoarea a fost amînată pentru luna iunie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?