De nerecunoscut! Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (FOTO)

De nerecunoscut! Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (FOTO)

În anul 2019, parcul „Ştefan cel Mare” ar putea arăta cu mult mai bine şi ar putea strînge şi mai mulţi oameni care vor veni să se odihnească aici.


Şi asta pentru că Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova propune spre consultare publică proiectul-pilot - Revitalizarea Grădinii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău.


Despre aceasta anunţă directorul general al AIRM, Ion Ştefăniţă, care, pe pagina sa de Facebook, a publicat mai multe fotografii cu schița de proiect, elaborată în baza conceptului ce a fost prezentat pe 19 noiembrie 2018. Astfel, prin schița de proiect sînt propuse mai multe tipuri de pavaj, mobilier urban - bănci și urne, la fel și soluțiile de iluminat artistic-nocturn propus pentru spațiul Grădinii Publice. 


„În acest proiect sînt bineveniţi toţi citadinii, cei care cu adevărat iubesc acest oraş, de la arhitecţi-urbanişti, designeri (pentru a completa unele informații) pînă la agenţii economici care sînt gata să investească în oraşul nostru. Va fi un proiect realizat cu susţinerea financiară a noastră a tuturor celor care îşi doresc un confort urban la noi acasa. Să fie într-un ceas bun. Pentru oraşul grădină - CHIŞINĂU”, a scris Ion Ștefăniță.


 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load