X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

De ce a fost nevoie de polistiren în reparația subteranei de la Ciuflea

18 aug. 11:27   Capitala
1475 0

Fostul arhitect-șef al capitalei, Sergiu Borozan, a venit cu explicații privind lucrările cu polistiren, din subterana de la Ciuflea, în cadrul unei conferințe organizate, astăzi, de Pretura sectorului Centru.

„Pe rețele de socializare a început scandalul, dar sunt metode tehnice de a îndeplini lucrările de costrucție, pe care și le asumă proiectantul și verificatorul de proiect, nicidecum pretura, primarul general. Problemele politice aici nu se aplică, noi purtăm răspundere pentru soluțiile respective din proiect”, a precizat Borozan.

„De ce în soluția de proiect a fost ales termoizolatorul polistirenul de 20 milimetri? În primul rând, la 20 de milimetri ca termoizolator foarte puțin lucrează, termoizolația se face de la 50 în sus, până la 100 de milimetri. Acest penopolistiren folosit în proiect joacă rolul de umplutură, înlocuiește tencuiala, când pereții sunt într-o stare de deplorabilă și pentru a-i îndrepta. Totul a pornit de la ceramogranit, ca să-l instalezi trebuie fixată fiecare placă, plăcile sunt mari, se fixează pe plasa metalică, iar pentru asta trebuie să avem o suprafață idela dreaptă. În acest caz cel mai econom este polistirenul, cu el ca umplutură îndreptăm pereții. Este vorba doar despre pereții exteriori, din afară, pentru că anume ei se plachează cu ceramogranit.

Perioada de exploatare a materialelor respective se mărește de 2-3 ori. Dacă nu mergem pe soluția respectivă, următoarea reparație va trebuie să o facem în 4-5 ani, dacă mergem pe soluția dată, va ține 10-15 ani”, a declarat Borozan.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав