COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

De Blajini, la intrarea cimitirelor din capitală sînt prezenți polițiști

9 mai. 11:25   Capitala
1220 1

La intrarea fiecărui cimitir din municipiul Chișinău sînt prezenți polițiști. Aceștia vor monitoriza respectarea regulilor impuse de Comisia de Sănătate Publică.

Respectarea regulilor sanitare impuse de Comisia de Sănătate Publică și ordinea publică din cimitirele din municipiul Chișinău este asigurată de sute de polițiști.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban informează că oamenii vin la morminte pentru a-i pomeni pe cei răposați și în mare parte poartă mască. Primarul mai spune că alți credincioși vin doar pentru a face curat pe morminte și se întorc spre casă.

„Rog să fim înțelegători și în continuare să ținem cont de toate recomandările, pentru a nu fi nevoiți să reintroducem restricțiile. Situația este strict monitorizată, iar informația este transmisă la fiecare cîteva minute”, scrie Ceban pe Facebook.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis ieri, pe 8 mai, să permită accesul cetățenilor în cimitirele din Capitală, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare. Este strict interzis consumul de produse alimentare și băuturi alcoolice.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽