COVID-19 în MOLDOVA

Cumpărătorii din capitală, nemulțumiți de prețurile înalte la fruncte și legume

Cumpărătorii din capitală, nemulțumiți de prețurile înalte la fruncte și legume

În prag de iarnă, tarabele din Piața Centrală arată ca în plină vară. Cu fructe și legume de toate culorile și pentru toate gusturile. Nu însă și pentru toate buzunarele.

În timp ce vînzătorii cred că prețul stabilit este unul corespunzător, majoritatea cumpărătorilor se plîng că produsele s-au scumpit, față de luna trecută. Chiar și așa, roșiile, de exemplu, costau exact ca vara – între 20 și 30 de lei kilogramul. Cu portofelele mai mult goale, oamenii cumpărau doar strictul necesar, tv8.md

La taraba acestei vînzătoare puteai găsi fructe și legume pentru toate gusturile. Dădea merele cu cel mult 8 lei kilogramul, iar strugurii – cu 10. Ceapa costa 8 lei, pe cînd roșiile exact ca vara – între 20 și 30 de lei. Deși crede că prețurile nu sînt mari, femeia spune că oamenii nu se înghesuie să le cumpere. Dacă iau cîte ceva, atunci vreun kilogram sau două.


În hala cu fructe, vindea și o agricultoare din satul Volovița, raionul Soroca. Femeia propunea mere, pentru care cerea între 7 și 10 lei per kilogram.

”Mulți sînt plecați, au rămas doar bătrîni. Cu pensia noastră moldovenească, nu prea cumpără. Sunt scumpe, după buzunarul lor”, susține femeia.

Și alți vînzători de legume și fructe s-au plîns că duc lipsă de cumpărători.

”Cumpărătorii au plecat peste hotare. Aici au rămas doar bătrînii”, se plînge bărbatul.

Bătea vîntul și lîngă vînzătorii de nuci. Un kilogram de miez costa între 70 și 100 de lei.

De partea cealaltă, cumpărătorii spun că procură doar ceea ce le trebuie mai urgent pentru a pune pe masă.

”Cumpăr morcov. –Cum vi se par prețurile? Accesibile? –Nu! Prețurile sînt mari în acest an. Totul este scump. Uitați-vă roșiile! 30 de lei!”, spune o femeie.

Printre produsele autohtone, pe tarabe și-au făcut loc și fructe de import. Bananele, de exemplu, costau în jur de 23 de lei, mandarinele – 19, rodiile – 30, iar un kilogram de lămîi – costa 29 de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load