COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

Cum vor activa grădinițele vara

20 mai. 12:55   Capitala
10273 0

În doar cîteva zile vine vara, iar odată cu sosirea acestui anotimp, an de an se pune și problema suspendării activității grădinițelor.

Administrațiile instituțiilor de învățămînt preșcolar din Capitală, și nu numai, își iau de regulă pauză pentru vacanță sau pentru a face fie reparații în sălile de grupă ori cantine, fie pentru a executa lucrări mai mari, cum ar fi reparația acoperișului sau restaurarea fațadelor clădirilor. Potrivit șefului interimar al Direcției municipale Educație, Andrei Păvăloi, anul acesta, decizia privind închiderea temporară a grădinițelor în sezonul estival urmează să fie luată la nivel central, de către specialiștii Direcției pe care o conduce. Totuși, se pare că administrația unora a luat deja asemenea decizii în mod individual.

Potrivit Asociației Obștești „Părinți Solidari”, într-o grădiniță din municipiul Chișinău, părinții ar fi fost deja obligați să scrie cereri privind acordul pentru suspendarea temporară a activității instituției de învățămînt preșcolar, care ar urma să își închidă ușile pentru cei mici între 1 iulie și 31 iulie 2021.

În cererea cu pricina, se menționează că grădinița nu va activa în această perioadă deoarece vor fi realizate lucrări de igienizare și dezinsecție. În aceeași perioadă de timp, personalul instituției va merge în concediul anual de odihnă.

Andrei Păvăloi susține că asemenea cereri din partea conducerii instituțiilor de învățămînt preșcolar vor fi acceptate doar în cazul în cazul în care urmează a fi executate lucrări de reparație care nu pot avea loc cu prezența fizică a copiilor, iar fiecare astfel de solicitare va fi examinată în parte, cazurile neargumentate urmînd să nu fie acceptate.


Fondatoarea „Părinți Solidari”, Ala Revenco sugerează autorităților să organizeze un grafic de concedii pentru angajații grădinițelor, în așa fel încît activitatea lor să nu fie afectată.

Menționăm că în anii trecuți, instituțiile de învățămînt preșcolar își sistau activitatea pe timp de vară la solicitarea administrației, cu aprobarea părinților.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽