Cum sînt îngrijite animalele de la Grădina Zoologică

Cum sînt îngrijite animalele de la Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Capitală este pregătită pentru iarnă. Adăposturile animalelor sînt încălzite cu becuri infraroșii și ultraviolete, iar podelele sînt acoperite cu fîn și rumeguș.


De asemenea, viețuitoarele primesc tot necesarul de vitamine.


Cele mai capricioase animale, în perioada rece a anului, sînt maimuțele, papagalii și șerpii, iar ca acestea să poată supraviețui, angajații de la Grădina Zoologică le alintă cum știu mai bine. Maimuțele, de exemplu, stau în cuşti speciale, unde temperatura aerului depăşeşte 20 de grade Celsius, iar meniul acestora este destul de variat și bogat în vitamine.


Responsabilii de la Grădina Zoologică spun că fiecărui animal îi este acordată o îngrijire specială, iar pregătirile pentru sezonul rece încep cu aproape jumătatea de an înainte.


Chiar dacă animalele sînt hrănite bine, totuși, Grădina Zoologică are și probleme.


Această femeie lucrează la Grădina Zoologică mai bine de 12 ani. Femeia spune că animalele sînt mai sufletiste decît oamenii.


Grădina Zoologică a fost deschisă la 9 mai 1978 și este unica în țara noastră. La moment, în colecția Grădinii Zoologice sînt peste 1.000 de animale de diferite specii, de pe toate continentele, chiar și din Antarctica. În cadrul instituţiei sînt angajați peste 100 de persoane.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load