Cum să educăm tineri inteligenți și educați

7 iul. 2020,, 16:45   Capitala
2791 0

Biblioteca „Liviu Rebreanu” a fost redeschisă. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care a participat la acest eveniment.

Potrivit lui Ceban, biblioteca a fost reparată din banii municipalității, iar pentru lucrări s-a cheltuit peste 166 de mii de lei.

„Aceasta nu a fost renovată din noiembrie 2007. Acum au fost create condiții mai bune pentru cei dornici de carte şi mă bucur că s-a reușit acest lucru. Plus, am discuta despre faptul cum poate fi amenajat locul în spatele bibliotecii, pentru a organiza ore de lectură în aer liber”, a punctat primarul.

„Biblioteca „Liviu Rebreanu”, a primit circa 350 de cărți din partea municipalității din lotul total de 9521 de exemplare destinate celor 28 de filiale. În anul 2020 municipalitatea a alocat peste un milion de lei pentru achiziționarea cărților. Cultura cititului trebuie cultivată copiilor din fragedă copilărie. Astfel, vom creşte generaţii de tineri educaţi, instruiţi şi culţi”, a declarat Ceban.

Biblioteca este organizată în cîteva săli distincte. Sala pentru copii cu colecţia de carte organizată tematic, pentru copiii cu vîrsta 3-16 ani. Sala de împrumut la domiciliu pentru adulţi, care deţine o bogată colecție de beletristică în mai multe limbi. Sala de lectură pentru adulţi, care dispune de 35 de locuri, oferind acces la Catalogul electronic şi internet. Colecţia bogată cuprinde documente din domenii diverse: dicționare, enciclopedii, albume de artă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?