X 

Cum comentează Gavrilița scandalul în jurul amenzii de 12 mil. lei aplicată Apă Canal

22 dec. 2021,, 07:12   Capitala
4848 4

„Unicul meu comentariu este că ar fi bine fiecare să se ocupe de lucrul său și să-și facă bine treaba fără să se jăluie pe alte autorități”. Astfel a comentat prim-ministra, Natalia Gavrilița, acuzațiile primarului capitalei, după ce Apă Canal a primit o amendă de 12 mil. de lei.

„Ce înseamnă Guvernul face atac raider? Ce ar însemna, nici nu știu ce are în vedere domnul primar, de aceea nu pot comenta mai mult de cît atît. Ce are amenda cu atac raider?

Cred că locuitorii orașului Chișinău vor să vadă mai multe fapte și mai puține vorbe”, a spus prim-ministra, scrie unimedia.info.

Edilul a declarat că de luni „cei mai mari producători din industria alimentară vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare publică”, dacă cei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu își vor anula „jupuierea” de 12 mil. lei, pe care trebuie să le achite municipiul Chișinău.

De cealaltă parte, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, a explicat situația cu cele 12 milioane de lei aplicate drept amendă S.A. Apă Canal Chișinău, fapt care a provocat indignarea primarului general, Ion Ceban, și a calificat acuzațiile aduse drept „avînd un caracter eronat și fiind departe de adevăr”.


La 9 decembrie, primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat că actuala guvernare face un „atac raider” asupra întreprinderilor municipiului Chișinău. „Stau și au departamente întregi, inclusiv în servicii, și gîndesc planuri cum să atace Primăria municipiului Chișinău”, a spus Ceban.

BCS a cerut audierea Ministrei Mediului și a șefului Inspectoratului pentru Protecția Mediului cu privire la sancțiunile aplicate întreprinderii Apă Canal în mărime de 12 milioane de lei. Potrivit deputatului BCS, Radu Mudreac aceste sancțiuni este un „atac asupra întreprinderii strategice a Republicii Moldova nu doar a Chișinăului”.

Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a declarat „că nu este prima amendă la Apă Canal”. Ministra susține că suma de 12 milioane de lei „nu este exagerată”, iar dacă „va băga sau nu va băga în faliment instituția este o chestie ce ține de administrația Apă Canal și Primăriei municipiului Chișinău, care este fondatorul acestei instituții”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?