AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 891
Criza energetică stiri: 721
Preşedintele stiri: 3202

Cum a fost construit Lacul Comsomolist din Chișinău (FOTO)

26 ian. 08:15   Capitala
13278 7

Pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii vechi unice, în care este prezentat procesul de construcție a lacului Comsomolist din Chișinău (acum Valea Morilor).

Mulți internauți menționează că și părinții lor au participat la construirea acestui obiect și își amintesc cu nostalgie despre acele zile ale tinereții lor.

Trebuie remarcat faptul că Valea Morilor (fostul Lac Comsomolist) este un lac creat artificial pe rîul Durlești (afluentul drept al rîului Bîc) în partea de vest a capitalei Moldovei - Chișinău. El de la bun început a fost numit Lacul Comsomolist, deoarece a fost construit de comsomoliștii din oraș în anii 1951-52.

Ideea construirii unui lac și a unui parc a aparținut lui Leonid Ilici Brejnev, care era atunci conducătorul republicii. Proiectul a fost creat sub conducerea arhitectului șef al Chișinăului, Robert Kurtz. Parcul a început să fie construit și au efectuat lucrările de terasament comsomoliștii și tinerii din oraș. Și deja în 1952, pe pîrîul Durlești a apăru Lacul Comsomolist, care a devenit faimos, a cărui suprafață era de 34 de hectare înainte de secarea din 2008. Acolo era: o plajă, un cinematograf de zi, un club de șah și dame, un pavilion de mașini de slot, atracții pentru copii, caruseluri, foișoare, o sală de lectură de vară, un ring de dans, Teatru verde, două baze de sporturi nautice, terenuri de sport, o cafenea.


17

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав