COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum a devenit ”legală” construcția de pe bulevardul Traian (DOC)

Cum a devenit ”legală” construcția de pe bulevardul Traian (DOC)

Portalul Noi.md a intrat în posesia hotărîrii judecatorești prin care a fost înregistrat bunul imobil de pe bulevardul Traian 5/3, restaurantul „La Vista”, care a fost construit pe un segment de trotuar.

Deși sectorul de drum la care ne referim este destinat circulației pietonilor, acest lucru nu a împiedicat agentul economic să acapareze o parte din trotuar.

Pe documentul care a făcut posibilă înregistrarea imobilului și-a pus semnătura magistratul Judecătoriei Botanica, Stelian Teleucă, care în prezent activează la Curtea de Apel.


Astfel, prin hotărîrea emisă la 26 martie 2014, instanța a constatat faptul de posesiune, folosință și dispoziție a bunului imobil în drept de proprietate de către SRL „V. - O.”, conform planurilor geometrice întocmite la 5 aprilie 2013. Această hotărîre a servit ulterior drept temei pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra edificiului.

Un semnal de alarmă în legătură cu acest caz au tras și organizațiile de mediu, care se arată nedumerite cum a fost posibilă acapararea spațiului public și distrugerea unei zone verzi a orașului. Ecologiștii presupun că în zonă au avut loc și defrișări de arbori, pentru a face posibilă ridicarea construcției.

Subiectul a avut un ecou puternic și pe rețelele de socializare. Internauții au anunțat că vor iniția o petiție pentru a cere pedepsirea administratorilor localului și a judecătorilor care au permis înregistrarea clădirii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load