COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Crește numărul cererilor pentru înscrierea copiilor în calasa I

Crește numărul cererilor pentru înscrierea copiilor în calasa I

Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău au venit cu precizări privind activitatea instituțiilor de învățămînt din Capitală. Astfel, în grădinițe și școli reparațiile sînt în plină desfășurare și continuă etapă de înscriere a copiilor în clasa întîi.

Viceprimarul Chișinăului Angela Cutasevici a declarat în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei că, din data de 21 mai pînă în data de 19 iulie, au fost depuse 9 875 de cereri de înscriere a copiilor în clasa I în școlile din Capitală. Cutasevici a precizat că sînt cu o mie de solicitări mai multe decît ar fi preconizat autoritățile.

”Noi am avut planificate 8 913 locuri în 329 de clase, iar acum atestăm o situație complicată căci avem cu o mie de cereri suplimentare. Colegii vor analiza categoriile de suprasolicitări și vom găsi soluții să acoperim toate solicitările”, a declarat Angela Cutasevici, transmite sputnik.md.


Totodată, prima etapă de admitere în învățămîntul liceal s-a încheiat, iar media de admitere în municipiul Chișinău a fost de 7,91. Potrivit datelor autorităților, în Capitală sînt 81 de licee cu 71 821 de elevi și 2 552 de clase. La fel, 27 de gimnazii cu 6 273 de elevi și 3030 de clase, dar și 15 școli primare cu 4 931 de elevi și 176 de clase.

”Săptămîna aceasta vom avea patru ședințe cu directorii de școli și vom selecta cele mai eficiente modele de predare pe care le vom adapta la fiecare instituție, ca procesul educațional să aibă loc în condiții de maximă securitate atît pentru elevi, cît și pentru cadrele didactice. Vom depune toate eforturile să asigurăm instituțiile de învățămînt cu echipamente de protecție și dezinfectant. De organizarea procesului va depinde și situația epidemiologică din țară”, a mai spus viceprimarul Chișinăului.

Angela Cutasevici a declarat că grădinițele își vor relua activitatea, iar pe parcursul săptămînii trecute 4 413 angajați din instituțiile preșcolare au fost instruiți. Este vorba despre educatori, bucătari, și alți angajați.

”Urmează o perioadă complicată. Grădinițele își vor lua activitatea, dar trebui să fim foarte bine pregătiți. Acum sînt efectuate lucrări de reparație”, a menționat Angela Cutasevici.

”Trebuie să fim pregătiți cît se poate de bine pentru noul an școlar, pentru ziua în care copiii vor veni la grădiniță și toate proiectele să le putem realiza cu pași grăbiți”, a precizat primarul Ion Ceban.

Din cauza situației provocate de noul tip de coronavirus, în data de 11 martie, toate instituțiile de învățămînt din țară și-au închis ușile, iar procesul de instruire a fost organizat online. În perioada 17 martie-15 mai, în Republica Moldova a a fost instituită starea de urgență în legătură cu răspîndirea noului tip de coronavirus. Din 15 mai a fost instituită stare de urgență în domeniul sănătății publice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load