COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Corpul profesoral de la ASEM a donat 135 mii de lei pentru lupta cu COVID-19

Corpul profesoral de la ASEM a donat 135 mii de lei pentru lupta cu COVID-19

Copul profesoral didactic al Academiei de Studii Economice a Moldovei a donat 135 mii de lei pentru lupta cu noul coronavirus.

Despre aceasta a anunțat într-o postare pe pagina sa de facebook primarul general al capitalei, Ion Ceban.

”Apreciem mult gestul conducerii Academiei de Studii Economice a Moldovei, care a reacționat la apelul de solidarizare făcut de către Primăria Municipiului Chișinău, reuşind să colecteze împreună cu corpul profesoral didactic al instituției peste 135 de mii de lei”, a scris primarului.

Potrivit edilului din aceşti bani au fost cumpărate și donate Spitalului Clinic Municipal ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, mai multe aparate şi utilaje medicale necesare la tratarea bolnavilor cu COVID, un monitor medical compact 7, un electrocardiograf cu 6 canale, 10 tonometre aneroide și 10 stetoscoape medicale.


”Precizez că instituţia medicală a fost reprofilată şi actualmente primeşte pacienți cu forme uşoare şi medii de COVID-19. Iniţial în spital au fost amenajate 5 secţii cu 215 paturi, iar actualmente se pregătesc încă două secţii cu 80 de paturi în acest scop. Numărul bolnavilor internaţi în acest moment în spital a ajuns la 129. Mulţumesc celor 72 de cadre medicale a Spitalului Clinic Municipal ”Sfîntul Arhanghel Mihail”, care sînt în prima linie, iar pentru gestionarea eficientă a situaţiei, din fondul de rezervă a municipalităţii au fost oferiţi instituţiei medicale - 500 de mii de lei. Mulțumesc tuturor medicilor dar și celor care ne susțin în această perioadă de criză” a scris Ceban.

Precizăm că doar în Chișinău, la acest moment, sînt înregistrate 398 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load