COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Construcția toaletelor publice în parcurile centrale se amînă

Construcția toaletelor publice în parcurile centrale se amînă

Dacă la începutul anului curent Direcția generală locativ-comunală și amenajare anunța că planifică în acest an să construiască toalete publice noi în Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfînt” și în Parcul Catedralei „Nașterea Domnului”, planurile s-au schimbat.

Din cauza pandemiei, a fost modificată structura bugetului și nu se vor mai aloca bani pentru aceste proiecte.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA, Vasile Efros, a comunicat că toaletele care sînt deschise acum în parcurile centrale sînt gestionate de agenți economici, dar acestea nu sînt adaptate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. De aceea, s-a și luat decizia de a construi toalete noi. Proiectele însă sînt amînate. E ne voie și de obținerea unui aviz de la Consiliul monumentelor. Astfel că în acest an se va face doar proiectarea construcțiilor și vor fi reparate toaletele publice din Parcul Valea Morilor, Grădina Publică „Sarmisegetuza” și Parcul „Rîșcani”.


Vasile Efros a precizat că, pe perioada stării de urgență, toaletele publice din parcurile capitalei au fost închise, dar acum deja sînt deschise. Taxa pentru folosirea toaletei este 2 lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load