TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Compensații pentru căldură în această iarnă: Ce trebuie să știi

Cum poate fi solicitat ajutorul social de 40% din facturi la achitarea serviciilor comunale şi consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune.

Cererile pentru acordarea compensației pot fi depuse pînă la încheierea sezonului de termoficare, transmite NOI.md cu referire la sputnik.md.

Persoanele cu venituri reduse din municipiul Chișinău pot depune, din 28 noiembrie 2019, cereri de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice pentru sezonul rece 2019-2020.

Valoarea compensației este de 40% din costul facturii. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de compensații, subliniază, într-o notă informativă, Pretura Botanica.

De compensaţii la plata căldurii pot beneficia familiile ale căror venituri, pentru 12 luni anterioare depunerii cererii, sînt mai mici de 3.000 de lei pe lună pentru fiecare persoană.


Familiile tinere pot beneficia și ele de aceste compensații, dacă au venituri sub 5.000 de lei pe lună pentru fiecare persoană.

Pentru a beneficia de ajutor social la achitarea serviciilor comunale, consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune, solicitanții trebuie să depună cereri la Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (ÎMGFL), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale).

Cetățenii care locuiesc în case la sol trebuie să depună cereri la Pretura sectorului în care locuiesc.

Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Cetățenii care au beneficiat de compensații în sezonul termic precedent (2018-2019) vor depune cereri de confirmare a faptului că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași. Cererile pentru acordarea compensaţiei pot fi depuse pînă la încheierea sezonului de termoficare.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load