TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CNA şi Primăria Chişinău îşi unesc eforturile în combaterea corupției în capitală

Astăzi, primarul general de Chişinău, Ion Ceban, a participat la ședința de constituire a grupului de lucru pentru prevenirea și combaterea fenomenului corupției la nivelul municipiului Chișinău.

Potrivti edilului, elaborarea și semnarea acordului de parteneriat dintre Primăria Chișinău și CNA, realizarea planului de combatere a fenomenului corupției pentru anul 2020, modificarea cadrului legal pe domenii de interes, elaborarea foii de parcurs privind constituirea grupului de lucru pentru combaterea fenomenului corupției în municipiu, sînt doar cîteva din obiectivele activităţii preconizate.

- Studiile arată că Primăria Chişinău este una din cele mai corupte instituţii de stat. Obiectivul nostru și al meu personal este să diminuăm la maximum acest fenomen prin digitalizarea serviciilor oferite cetăţenilor. Acest lucru ar reduce birocrația și corupția în administraţia publică locală. Ne dorim ca Primăria Capitalei să devină o fabrică mare de servicii calitative și o instituție transparent, a menţionat primarul.

În acelaşi timp, Ion Ceban a solicitat Agenției Naționale de Integritate includerea Primăriei în zona de risc, astfel ca pe parcursul anului curent, funcționarii din cadrul instituției să fie verificați în mod prioritar. Totodată, a fost iniţiată constituirea grupului de lucru, format din reprezentanţi ai instituţiilor cheie, care vor elabora un set de documente de politici, programe şi vor oferi propuneri de reglementări normative şi, după caz, legislative, pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen la nivel de municipiu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load