COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Clădirea fostului Gimnaziu Nr. 3 din sectorul Botanica al Capitalei va fi reparată

10 aug. 17:00   Capitala
1768 0

După mai mulţi ani în care a stat în paragină, clădirea fostului Gimnaziu Nr. 3 din sectorul Botanica al Capitalei va fi reparată.

În 2012, Gimnaziul Numărul 3 a fost închis, deoarece era frecventat de prea puţini elevi. După aproape 10 ani, muncitorii au găsit-o într-o stare deplorabilă. Toată tencuiala trebuie dată jos, iar tavanul şi pardoseala trebuie schimbate. Autorităţile trebuie să se gândească şi la faptul că o parte dintre copiii care vor studia aici sunt cu nevoi speciale, iar spaţiile trebuie amenajate în aşa fel încât fiecare să aibă acces, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Între timp, au fost schimbate acoperişul şi ferestrele, dar interiorul a rămas în paragină. Primăria Chişinău a alocat 15 milioane de lei pentru lucrările de reparaţie. Totul trebuie să fie gata în cel mult un an şi patru luni.

"După cum vedeţi, lucrări de scoatere a tencuielii, lucrări de scoatere a pardoselei. La prima etapă, se fac aceste lucrări masive şi este implicată o echipă de oameni care să termine mai repede", a declarat Rodion Smetanca, inginerul companiei de construcţie.

După finalizarea lucrărilor, în clădire vor învăţa elevii Liceului "Pro Succes", care acum studiază într-o fostă grădiniţă. Elevii claselor primare vor rămâne acolo, iar cei mai mari vor trece în noua clădire. Potrivit directorului instituţiei, Nadia Cristea, 60 de părinţi nu au putut să-şi înmatriculeze copiii în şcoala pe care o conduce din lipsă de spaţiu.

"Avem mai mult de cinci copii cu probleme locomotorii, în rest, noi respectăm standardele de 10 la sută. Clădirea de aici este cu trei nivele şi trecerea de la un nivel la altul este foarte dificilă şi ne-am gândit în planurile de viitor, dacă ar fi posibil un lift care să fie instalat afară ca elevii să urce la etajele doi şi trei", a subliniat Nadia Cristea, directorul Liceului Teoretic "Pro Succes".

În 2012 a fost închis şi Gimnaziul Numărul 6. Primăria Chişinău a anunţat că şi clădirea acestei instituţii va fi reparată, iar acum este elaborat proiectul. În sectorul Botanica se fac reparaţii şi în 31 de grădiniţe.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X