X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

CityWalk 2.0: În Chișinău se va merge mai ușor pe jos

19 iun. 20:30   Capitala
7989 0

Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare implementează Proiectul CITYWALK 2.0.

Proiectul presupune mobilitate urbană eficientă din punct de vedere energetic, scăderea intensității carbonului a transportului urban prin sprijinirea trecerii la mobilitatea urbană activă prin regândirea designului străzilor și schimbarea comportamentului de călătorie.

Perioada de implementare a proiectului este între 2024 și 2026, incluzând colaborarea strânsă cu parteneri din Slovenia, România, Ungaria, Croația, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Moldova, Muntenegru, Serbia și Cehia.

Inițiativa se concentrează pe necesitatea urgentă de a combate schimbările climatice și criza energetică prin soluții inovatoare.


Scopul principal al CityWalk2.0 este să promoveze tranziția energetică în transportul urban prin reducerea semnificativă a consumului de energie, favorizând mobilitatea activă (mersul pe jos, cu bicicleta) și micromobilitatea, alături de transportul public, ca mijloace eficiente și economice. CityWalk s-a concentrat pe accesibilitatea pe jos la nivel urban, în timp ce CityWalk 2.0 se axează pe transformarea urbană la nivel de oraș și comunitate.

9
6
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав