COVID-19 în MOLDOVA

Cîți bani vor fi necesari pentru remedierea reparației defectuoase a bulevardului Ștefan cel Mare

Cîți bani vor fi necesari pentru remedierea reparației defectuoase a bulevardului Ștefan cel Mare

În prezent, primăria Chișinău caută mijloace pentru remedierea situației cu reparația defectuoasă a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfînt.

Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban în cadrul emisiunii UNInterviu. El a menționat că este vorba despre mijloace foarte mari - cel puțin 6-7 milioane de lei.

– Opțiunea cea mai ”ieftină” este eliminarea stratul superior al asfaltului de la stațiile de transport public – acolo unde asfaltul este cel mai deteriorat și respectiv așezarea unui nou. Dar problema este că în asfalt există fisuri și scurgeri deja și în mijlocul carosabilului. O altă soluție este schimbare completă a stratului superior. Menționez că temelia drumului de pe bulevardul Ștefan cel Mare este una foarte bună, problemele au fost create anume după ultima reparație, a declarat edilul capitalei.


Primăria Chișinăului a obținut rezultatele examinării independente a reparației bulevardului Ștefan cel Mare în luna martie anului curent. Vara, a fost publicată o parte din acest raport. Ceban a precizat că raportul primit a fost transmis autorităților competente, care urmează să ia o decizie.
Renovarea bulevardului principal al capitalei a început în anul 2015 în cadrul proiectului de reabilitare a 6 străzi din capitală. S-au cheltuit 7 milioane de euro. Lucrările efectuate de compania românească DELTA au fost finalizate în anul 2017, iar în curînd asfaltul s-a deformat în mai multe locuri, unde au apărut fisuri și gropi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load