X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Cîte străzi din capitală au fost reparate săptămîna trecută

4 iul. 17:15   Capitala
1431

Pînă astăzi, în capitală, au fost realizate lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 6 mii m2, iar alți circa 6 mii m2 de carosabil au fost frezați, pregătindu-se pentru asfaltare în săptămîna curentă.

Potrivit primăriei Chișinău, cel mai mare volum de lucrări a fost realizat pe str. Henri Coandă, pe o suprafață totală de 4,5 mii m², unde săptămîna trecută au fost demarate lucrări de reparație curentă a carosabilului.

În paralel cu frezarea asfaltului uzat, a fost reparată și canalizarea pluvială, fiind ridicate la cota gurile de vizitare și receptoarele, iar la final a fost aplicat stratul de uzură.

Pe bd. Dacia, drumarii au lucrat la fortificarea sectoarelor de drum în zona stațiilor de așteptare, fiind pe final lucrările de pregătire pentru aplicarea tratamentului bituminos pe întreaga stradă. În total, pe bd. Dacia s-a intervenit cu lucrări pe o suprafață de circa 28 mii m².

Spre final este reparația curentă a str. 27 Martie 1918, unde în săptămîna curentă urmează a fi așternut ultimul strat de asfalt.


Pe str. Socoleni, tronsonul cuprins între str. Ceucari și str. Calea Orheiului, au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, fiind demontate bordurile vechi și montate altele noi.

Aceste acțiuni au ca scop pregătirea drumului pentru lucrări ulterioare de construcție a unei noi benzi de virare în intersecția cu str. Calea Orheiului, care urmează a fi inițiate în anul curent.

Volume masive de borduri au fost instalate pe bd. Renașterii Naționale (315 buc.) și pe str. Sarmizegetusa (245 buc).

Pe str. Ghidighici, la parcarea de captură au fost așternute și compactate peste 700 tone de pietriș, iar săptămîna curentă urmează a fi aplicat asfaltul.

Au continuat lucrările de reparație și salubrizare a canalizării pluviale, peste 100 de elemente pluviale și fîntîni de vizitare fiind supuse intervențiilor.

Tot pe parcursul săptămînii trecute, a fost aplicat marcajul rutier pe o suprafață totală de peste 4 mii m². Marcajele au fost reînnoite pe străzile șos. Hîncești (3 mii м²), Ion Creangă, Mitropolit B. Bodoni, V. Alecsandri.

Săptămîna curentă va fi aplicat marcaj rutier pe toată str. Alba Iulia.

Pentru a preveni deteriorarea suprafeței carosabile din cauza temperaturilor sporite din ultimele zile, pe timp de noapte și de zi au fost spălate sau stropite mai multe artere principale ale orașului: I. Gagarin, C. Negruzzi, Ismail, Grenoble, P. Halippa, Miorița, D. Cantemir, Ştefan cel Mare și Sfînt, V. Alecsandri, Mitropolit. G. Bănulescu-Bodoni, București, M. Viteazul, Calea Ieșilor, V. Lupu, Gr. Vieru, C. Tănase, A. Pușkin, Kiev, A. Russo, B. Voievod, Calea Orheiului, Moscova, Albișoara, Ceucari, Dacia, Traian, Decebal, Independenței, Grenoble, Ciuflea, Hîncești.

Lucrările de întreținere vor continua și săptămîna curentă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав