Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Cîte persoane infectate cu COVID-19 sînt internate în capitală

19 sep. 12:29   Capitala
972 0

Peste 110 persoane infectate cu COVID-19 sînt internate în instituțiile medicale din capitală. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite Moldpres.

Potrivit sursei citate, 20 dintre pacienți se află în stare gravă.

„Săptămîna trecută nu s-a înregistrat niciun caz de deces. Totodată, 635 de persoane cu forme ușoare sau medii sînt tratate la domiciliu. În prezent se atestă o descreștere lentă. A venit toamna, foarte curînd, în lunile octombrie - noiembrie, va debuta gripa sezonieră și suprapunerea acesteia cu COVID-19, ceea ce poate provoca urmări grave”, a spus Boris Gîlca.

Totodată, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, a subliniat că 140 de elevi au fost testați pozitiv, iar 736 se află în izolare.

„La fel, 33 de pedagogi au fost confirmați cu COVID-19, iar șase se află în izolare. Totodată, în grădinițe nouă cadre didactice și cinci copii au fost testați pozitiv”, a menționat Pavaloi.


Specialiștii recomandă populației să poarte masca de protecție în spațiile publice aglomerate și în transportul public. De asemenea, în instituțiile medicale portul acesteia este obligatoriu.

Tot în această săptămînă, s-au înregistrat 2263 de solicitări de urgență. În urma acordării primului ajutor medical, 1773 de persoane au fost internate în spitalele municipale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав