COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 527
Coronavirus stiri: 7857

Cîte construcții ilegale au fost oprite în capitală?

6 dec. 2021,, 17:10   Capitala
1386 0

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Moldova au oprit circa 50-60 de construcții ilegale din capitală.

Despre acest lucru a declarat vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit acestuia, este vorba despre oprirea construcțiilor ilegale sau a construcțiilor cu încălcări. Mai mult, acest lucru s-a întîmplat atît în faza inițială a consultărilor publice, cît și ls etapa finală, după ce dezvoltatorul a primit ilegal documentația de la conducerea anterioară.

"Conform legii, dezvoltatorul este obligat să organizeze astfel de consultări publice și am văzut de la bun început că acest lucru va încălca drepturile și interesele locuitorilor și inițial am blocat construcția la acea etapă. Și am blocat, de asemenea, construcțiile ilegale la etapa finală, cînd dezvoltatorul a primit documentație datorită nelegiuirii conducerii anterioare. Noi, ca facțiune a Partidului Socialiștilor, am apărat interesele locuitorilor atunci cînd am fost invitați în curți. De exemplu, omul iese în curte, dar acolo apare un gard și el persoana se indignează. Pe cine să sune? Poliția nu știe nimic. Inspectoratul de stat pentru construcții nu știe nimic. Ne-au sunat nouă. În baza analizei documentației primite, am stabilit deja dacă există încălcări sau nu. A fost o perioadă în care trebuia să luptăm cumva împotriva acestui sistem corupt, să luptăm împotriva acestui sistem de dezvoltatori", a declarat vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

"Exemplul acestui an și al anului precedent, cînd Primarul General Ion Ceban a început să-și îndeplinească atribuțiile, vorbește despre faptul că astăzi în capitală practic nu există astfel de momente. Există momente, cum ar fi, de exemplu, pe strada Serghei Lazo, unde dezvoltatorul, primind autorizație pentru un singur lucru, pentru reconstrucția clădirii, a încercat să ridice altceva și a început să vîndă apartamente. Încă nu începuse lucrările de construcție, dar vindea deja apartamente la etajul nouă sau zece. În consecință, Primăria a intervenit și, conform competenței, a transferat materialele Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Putem spune că, dacă mai devreme, noi, membrii fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal, luptam împotriva clădirilor ilegale, acum ne ocupăm cu creația. Rezultatul nostru este atitudinea dezvoltatorului în general față de construcțiile din oraș. Dacă ați observat, multe firme mari care se respectă, au încetat pur și simplu să cumpere anumite terenuri. Adică ei înțeleg că va fi destul de greu să obțină documentația, autorizația de construcție și nu o vor obține deloc dacă nu vor fi respectate standardele necesare", a subliniat Alexandr Odințov.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X