TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Circul din Chișinău va fi supus unei expertize tehnice complexe

Edificiul Circului din Chișinău a fost supus unei expertize tehnice complexe. Experții au evaluat starea tehnică a clădirii, acoperișul, subsolurile, pereții exteriori etc.

În baza rezultatelor expertizei tehnice, va fi organizat, la începutul anului 2020, un concurs pentru realizarea lucrărilor de proiectare și de renovare a Circului, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Esența conceptului constă în păstrarea Circului ca edificiu de patrimoniu și transformarea lui într-un centru cultural și educațional de anvergură, respectiv, într-o instituție polivalentă care se va axa preponderent pe prezentarea spectacolelor de circ, dar va presta în același timp diverse servici culturale și educaționale: concerte de gală ale marilor artiști, organizarea festivalurilor/tîrgurilor naționale și internaționale, organizarea manifestărilor festive de amploare etc”, se arată într-un comunicat al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Edificiul va fi restabilit cu suportul Uniunii Europene, în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load